အုတ္တစ္ပံုမွာ အုတ္ခ်ပ္ေရ 1000ရွိရပါမည္။သို႔မွသာ အုတ္ေရတြက္ရာတြင္လြယ္ကူမည္။အုတ္ပံုတစ္ခုႏွင့္ တစ္ခုၾကားမွာ လူတစ္ေယာက္ေလွ်ာက္ၾကည့္ႏိုင္ ေအာင္လမ္းမ်ား ျပဳလုပ္ထားရမည္။
အုတ္၏အဂၤါ၇ပ္မ်ား
ေကာင္းစြာမီးက်က္ေသာ အုတ္၏အေရာင္သည္ ညီညာစြာနီျမန္းေသာ အရာင္ျဖစ္၍ ကြဲအက္ျခင္း၊တြန္႔လိမ္ျခင္းမရွိဘဲ ထက္ေသာအုတ္ေဇာင္းမ်ားရ်ိသည္။ လက္သည္းနွင့္ျခစ္ၾကည့္ေသာအခါ အစင္းေၾကာင္းမ်ားမထင္ဘဲ အုတ္ႏွစ္ခ်ပ္ကို တီးၾကည့္ေသာအခါ သာယာေသာအသံထြက္ေပၚလာသ္ည္။အုတ္ကို ႏွစ္နာရီမွ်ေရတြင္ စိမ္ထားပါက အုတ္၏မူလအေလးခ်ိ္န္၏ 5ပံု 1ပံုေလးေသာေရစိမ့္၀င္သည္။အုတ္သည္ စတုရန္းတစ္ေပလွ်င္ တန္50 အေလးကို ခံႏိုင္သည္။
ပထမတန္းစားအုတ္မ်ားသည္ အထက္ပါအခ်က္မ်ားႏွင့္ ျပည့္စံုျပိး ဒုတိယတန္းစားအုတ္မ်ားမွာအေသြးအေရာင္အနည္းငယ္ေဖ်ာ့၍ အကြဲအအက္ အနည္းငယ္ပါသည္။
ႏွာ
အုတ္နံရံတစ္ခု၌ အုတ္တစ္ခ်ပ္ႏွင့္ တစ္ခ်ပ္ၾကားရွိ သရိုးေၾကာင္းကို ႏွာ ဟုေခၚသည္။ ထိုႏွာ၏အထူမွာ တစ္လက္မ၏ ေလးပံုတစ္ပံု(တစ္မတ္)သာရွိ၍ 3/8 (သံုးမူး)ထက္မပိုရ။မ်ားေသာအားျဖင့္ အုတ္တစ္လႊာႏွင့္တစ္လႊာၾကားရိွ ႏွာတစ္လက္မ၏ သံုးမူးထုရွိရသည္။ အုတ္နံေဘး တစ္ခုႏွင့္တစ္ခုအၾကားရွိႏွာမွာမူ တစ္မတ္ရွိရသည္။ထိုႏွာကုိ ေဒါင္ႏွာ ဟုေခၚသည္။
အလႊာ
ေရျပင္ညီ အတုိင္းတန္းလ်က္ရွိေသာ ႏွာႏွုစ္ခုအၾကားရွိ အုတ္နံရံ၏အလ်ားႏွင့္ အနံအတုင္းစီထားေသာ အုတ္အထပ္ကို အလႊာ ဟုေခၚသည္။ထိုအလႊာသည္ အထက္ႏွာတစ္ခုႏွင့္ အတူတစ္ကြ 3" (သို႔) တစ္ေပလွ်င္ ေလးလႊာရွိရမည္။
အုတ္က်ိဳး
အုတ္စီရာ၌ အုတ္မ်ားကိုခ်ိဳး၍ အသံုးျပဳရသည္။အုတ္အလယ္တည့္တည့္ခ်ိဴးထားပါက ထက္ပိုင္းက်ိဳး၊ အုတ္၏ ေလးပံုသံူးပံုတြင္ ခ်ိဳးထားပါက တစ္စိ္တ္က်ိဳး
က်န္အပိုင္းကို သံုးစိတ္က်ဳးိဟု အုတ္အက်ိဳးကိုလုိက္၍ ေခၚၾကသည္။
No comments:
Post a Comment